nieuws

Pieter Steinz EuroNederlander 2014

13 juni 2014

Gisteren is auteur en Fonds-collega Pieter Steinz door de Europese beweging Nederland bekroond tot EuroNederlander 2014 voor zijn “bijzondere en constructieve bijdrage aan het Europese debat in Nederland in 2013. Met zijn boek Made in Europe heeft hij velen geïnspireerd”.

De overige genomineerden waren burgemeester Ferd Crone, namens het team Leeuwarden Culturele Hoofdstad, en Mathieu Seghers, docent Europese geschiedenis en integratie en auteur van de boeken Reis naar het Continent, Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden en Waagstuk Europa. De EuroNederlander award werd eerdere jaren uitgereikt aan Stefan de Vries, Henk Aalderink, Sophie in het Veld en Boris van der Ham.

Begin maart 2014, bij het verschijnen van zijn boek Made in Europe, werd Steinz reeds onderscheiden met de Gouden Ereveer “omdat hij literatuur, Nederlandse én buitenlandse, op een onnavolgbare manier in een nieuw soort literatuurgeschiedenis geplaatst heeft. Dat doet hij speels en lichtvoetig. Zijn literatuurgeschiedenis is er een van contexten, van verbanden, van netwerken. Geen afzonderlijke sterren interesseren hem, maar de sterrenhemel. En die weet hij op een fascinerende manier te duiden.”

Enkele links

euronederlander