agenda

Thema: Internationaal

Middag van het Kinderboek

13 september 2014

http://tedvanlieshout.wordpress.com/2014/05/19/thema-middag-van-het-kinderboek-2014-bekend/

Op zaterdag 13 september 2014 vindt de zesde editie plaats van de Middag van het Kinderboek in de OBA op het Oosterdokseiland in Amsterdam. ‘Internationaal’ is dit jaar het thema van de middag, die door schrijver Ted van Lieshout, OBA en CPNB wordt georganiseerd. Eregast Aidan Chambers verzorgt dit jaar een lange lezing en er is extra aandacht voor de rol van de vertaler.

Andrea Kluitmann, winnaar van de VvL-Penning 2014 vanwege haar verdiensten voor het vertalersvak en vertaler Nederlands-Duits van onder meer kinder- en jeugdliteratuur, en David Colmer, gelauwerd vertaler Nederlands-Engels, komen spreken over hun ervaringen.

Daarnaast zal Agnes Vogt van het Nederlands Letterenfonds spreken over Nederlandse kinderboeken in het buitenland.

De middag wordt voorafgegaan door drie workshops, waarvan er één wordt verzorgd door de met de Martinus Nijhoff-prijs onderscheiden vertaler Annelies Jorna, die ín het Nederlands vertaalt. In haar workshop biedt zij een introductie van haar vak. De tweede workshop wordt verzorgd door de BNO; Anouk Siegelaar, Kitty de Jong en Gert Gerrits staan klaar om alle vragen te beantwoorden over zaken als: het verwerven van internationale opdrachten, leenrecht, licenties en royalties in internationaal verband, enzovoort. De derde workshop wordt verzorgd door Bas Maliepaard, journalist en recensent van onder meer Trouw. Hij biedt een introductie recenseren van kinderboeken.

Tot besluit reikt de CPNB de Gouden Lijsten uit, de prijzen voor het beste Nederlandstalige en beste vertaalde boek in de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar.

De toegang is gratis. Aanmelden is echter verplicht, zowel voor de middag als voor de workshops. Voor zowel het middagprogramma als een workshop heb je dus twéé kaartjes nodig. De toegangskaarten worden per mail toegestuurd na aanmelding op de website van de OBA.