nieuws

Brontalen: Engels en Spaans

Intensieve cursus literair vertalen

21 mei 2014

www.literairvertalen.org

Het Expertisecentrum Literair Vertalen organiseert van 3 tot 7 november 2014 een Intensieve Cursus Literair Vertalen voor vertalers in het Nederlands. Brontalen zijn dit keer het Engels en het Spaans. Aanmelden kan tot en met zondag 29 juni 2014.

De Intensieve Cursus Literair Vertalen is bedoeld voor vertalers uit het Engels en Spaans in het Nederlands, die aan het begin van hun loopbaan staan en serieus van plan zijn om professioneel als literair vertaler aan de slag te gaan. Voor toelating vindt een selectie plaats, onder meer op grond van een proefvertaling en een motivatie waaruit de ambitie voor een literaire vertaalloopbaan blijkt.

Het programma omvat intensieve praktische vertaalworkshops in de middagen, waarbij wordt gewerkt aan vertalingen die de deelnemers van tevoren hebben voorbereid. Daarnaast zijn er in de ochtenduren algemene lezingen en forumgesprekken in het Nederlands voor alle deelnemers tezamen. De vertaaldocenten zijn zelf vertaler. Na afloop van de cursus ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Meer informatie over de cursus en de aanmeldprocedure vindt u via de website van het Expertisecentrum Literair Vertalen te Utrecht.