nieuws

Pfeijffer wint Librisprijs

La Superba bekroond

14 mei 2014

Ilja Leonard Pfeijffer heeft de Libris Literatuur Prijs 2014 gewonnen met de roman La Superba. De jury, onder leiding van Paul Witteman, prees de manier waarop de auteur met de lezer “een superieur spel van werkelijkheid en literaire verbeelding speelt”.

Het juryrapport noemt La Superba ook

een belangrijke roman met universele zeggingskracht, die de komende jaren vele nieuwe lezers verdient, ook buiten ons eigen taalgebied. Behalve een ode aan Genua en zijn bewoners, is La Superba in de eerste plaats een indrukwekkende ode aan de verbeelding.

Het boek kwam mede met ondersteuning van een werkbeurs van het Letterenfonds tot stand en werd najaar 2013 via de 10 Books-brochure in het buitenland onder de aandacht gebracht.

Pieter Steinz ontving vorig jaar Ilja Leonard Pfeijffer in zijn live talkshow Letteren &cetera, in Spui25 in Amsterdam. Het interview over de reeds tweemaal - voor de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil - genomineerde en nu bekroonde roman is hier te beluisteren.

Met de Libris Literatuurprijs wint Ilja Leonard Pfeijffer een geldbedrag van 50.000 euro. De overige genomineerden waren Stefan Hertmans, Tom Lanoye, Marente de Moor, Jeroen Theunissen en Robbert Welagen. Zij ontvingen elk 2.500 euro.

cover La Superba