nieuws

Vertalers en uitgevers

Studiemiddag voor beginnende vertalers

7 mei 2014

Het Expertisecentrum Literair Vertalen in Utrecht organiseert op donderdag 5 juni a.s. een studiemiddag voor beginnende literair vertalers, waarbij de relatie tussen vertaler en uitgever centraal staat. Aanmelden kan tot maandag 12 mei 2014.

Doel van de middag is dat jonge vertalers van een ervaren vertaler handvatten krijgen aangereikt voor het schrijven van een leesrapport, en van uitgevers en redacteuren meer informatie krijgen over de uitgeefpraktijk rond vertalingen en de relatie tussen vertaler en uitgever. Ook zal er aandacht zijn voor de rechten van vertalers en modelcontracten.

Deze thema’s worden belicht door redacteuren Marije de Bie (uitgeverij De Bezige Bij) en Rivkah Zeeman (uitgeverij De Geus), zelfstandig vertaler en redacteur Laura van Campenhout, Janne Rijkers (Vereniging van Letterkundigen) en Anne Swarttouw van het Nederlands Letterenfonds.

De studiemiddag is vrij toegankelijk voor iedereen, maar is specifiek gericht op literair vertalers aan het begin van hun professionele loopbaan.

Aanmelden kan tot 12 mei per mail bij het ELV onder vermelding van je naam en je opleiding en/of ervaring op het gebied van literair vertalen. Voor deelname aan de studiemiddag wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd, contant aan de zaal te voldoen.

Datum en tijd: 5 juni 2014, 13:15 – 17:30 met aansluitend een borrel. Locatie: Universiteit Utrecht, Drift 21.

Meer informatie: