nieuws

Doeltalen: Frans en Duits

Intensieve cursus literair vertalen

4 april 2014

Het Expertisecentrum Literair Vertalen organiseert ook dit jaar een Zomercursus Literair Vertalen voor vertalers uit het Nederlands. Doeltalen zijn dit keer Duits en Frans. De cursus is een masterclass voor gevorderden, die van 18 augustus tot en met 22 augustus plaats zal vinden in Utrecht. Aanmelden kan tot en met zondag 13 april 2014.

De Zomercursus Literair Vertalen is bedoeld voor vertalers met al enige ervaring als literair vertaler uit het Nederlands. Voor toelating vindt een selectie plaats, onder meer op grond van een proefvertaling en een motivatie waaruit de ambitie voor een literaire vertaalloopbaan blijkt.

Het programma omvat intensieve praktische vertaalateliers, voor elk van de twee doeltalen apart. Tijdens de ateliers werken de cursisten aan vertalingen die ze van tevoren hebben gemaakt. Er zal met name aandacht besteed worden aan het vertalen van literair proza. Daarnaast zijn er een aantal colleges en workshops over meer theoretische aspecten, zoals vertaalkritiek. De vertaaldocenten zijn zelf vertaler. Na afloop van de cursus ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Meer informatie over de cursus en de aanmeldprocedure vindt u in dit document (pdf) of via de website van het Expertisecentrum Literair Vertalen te Utrecht.