nieuws

‘Boek een dichter’ succesvol

26 februari 2014

De actie Boek een dichter die ter gelegenheid van de Poëzieweek 2014 werd georganiseerd, is succesvol verlopen. Het Letterenfonds bood in samenwerking met Stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) bibliotheken en boekwinkels de gelegenheid om dichters voorafgaand aan en tijdens de Poëzieweek tegen een speciaal tarief te boeken.

De samenwerking werd enthousiast ontvangen en zorgde voor een toename van 15% van het aantal poëzievoordrachten: in totaal vonden er 72 optredens plaats. Ellen Deckwitz, Erik van Os en Ester Naomi Perquin werden het meest geboekt. In Vlaanderen was er veel belangstelling voor dichteres Delphine Lecompte. Zowel Perquin als Delcompte waren opgenomen in de brochure Uitgelicht! die door het Letterenfonds i.s.m. het CPNB onder boekhandels en bibliotheken is verspreid.

De verkoop van gedichtenbundels steeg tijdens de Poëzieweek met 45% flink ten opzichte van de gemiddelde verkoop in de weken daarvoor, zo maakte de CPNB in een persbericht bekend.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Nederlands Letterenfonds, Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, Turing Gedichtenwedstrijd, Nederlandse Taalunie, Boek.be en de CPNB.

Meer informatie:

Maaike Pereboom

Contact

Maaike Pereboom

Beleidsmedewerker

[email protected]