nieuws

voordrachten en interviews

P-o-ë-z-i-e-w-e-ek

30 januari 2014

Vanavond, do 30/1, zendt het digitale televisiekanaal Cultura om 19.40 de poëzie-special van de talkshow Letteren &cetera uit; daarin interviews met Menno Wigman, Annemieke Gerrist en Ester Naomi Perquin. Op het You Tube-kanaal van het Letterenfonds kunt u, anytime, tien korte video’s bekijken én delen met voordrachten door Micha Hamel, Delphine Lecompte, Leonard Nolens, Ester Naomi Perquin, Mustafa Stitou, Toon Tellegen, Anne Vegter, Edward van de Vendel, Menno Wigman en Kira Wuck.

Wat kan ik voor je doen, ik heb alleen maar woorden.

In Letteren &cetera vertelt Menno Wigman onder meer over het eerste gedicht dat hij als Amsterdams stadsdichter schreef – nav een berichtje dat er ieder jaar minstens 51 lijken in de grachten worden gevonden, Annemieke Gerrist beschrijft de televisieopname waar ze in zit door haar dichters- en kunstenaarsogen en gaat tijdens het interview verder in op haar nieuwe, tweede gedichtenbundel Het volume van een logé (vanaf 6 februari in de winkel), en Ester Naomi Perquin draagt twee maal het gruwelijk mooie gedicht ‘David H.’ voor - “een centraal gedicht in de bundel” - uit haar met de VSB Poëzieprijs 2013 bekroonde Celinspecties. Voor wie vanavond niet kan kijken, is er zaterdag om 19.30 een herkansing op de digitale televisie en op Cultura24.

Je had het over gevoelstemperatuur, onder nul vond je het tussen mijn dijen in de vertrekhal. Na je tas hebben we elkaar heart to heart omhelsd,

In het kader van de Poëzieweek en de actie Boek een dichter maakte Stijn van der Loo in opdracht van het Letterenfonds korte filmpjes waarin tien dichters uit hun werk voordragen. Op het You Tube-kanaal van het Letterenfonds kunt u ze allemaal bekijken én desgewenst: delen (graag wel met vermelding van de makers!).

Sloop die flatgebouwen en je ziet de horizon. De echte horizon
echter is geen lijn maar een ring. (Kijk maar om je heen.)

Op 5 februari wordt tijdens het Gedichtenbal bekendgemaakt wie de nieuwe stadsdichter van Amsterdam is. Meer informatie over de Poëzieweek is te vinden op poezieweek.com.

Meer informatie

Maaike Pereboom

Contact

Maaike Pereboom

Beleidsmedewerker

[email protected]