nieuws

Lof voor Bakker en Westerman

Groot in Kroatië

15 januari 2014

Gerbrand Bakker en Frank Westerman hadden onlangs de eer om in het Kroatische dagblad Jutarnji list te worden vermeld in de top 10 van beste boeken die in 2013 werden gepubliceerd.

Een katernbrede kop in Jutarnji list noemt Gerbrand Bakker de grootste literaire literaire ontdekking van het jaar. Boven is het stil neemt de eerste plek in op het lijstje fictie, daarmee Javier Marías en Alice Munro en Julian Barnes voorblijvend. De roman wordt vergeleken met Het bezoek van de lijfarts van Per Olov Enquist, en roemt Bakker om zijn “bekwaamheid om een authentieke filosofie mee te geven aan een in feite onbeschaafde boer. Een roman die Haneke goed zou vinden”.

Ook Dier, bovendier van Frank Westerman krijgt veel lof toegezwaaid. “Na Ingenieurs van de ziel en Ararat is dit het derde boek waarin hij de 20-ste eeuw beschrijft met zijn grote tragedies, ditmaal aan de hand van de geschiedenis van verschillende Lipizzaner-stoeterijen.”

Alle genoemde titels werden vertaald door Maja Weikert.

bakker-westerman

Voor wie het Kroatisch niet machtig is, een vertaling (door Maja, geredigeerd door Roel Schuyt) van het artikel in Jutarni list kunt u downloaden vanaf onze website (.pdf).

Barbara den Ouden

Contact

Barbara den Ouden

Teamcoördinator & Specialist internationaal

[email protected]