agenda

Writer in residence programma 2008

Richard Mason als WiR in Amsterdam

1-30 september 2008

In de zomer van 2008 was Richard Mason als writer in residence te gast in Amsterdam. Hij bezocht veelvuldig het Museum Willet-Holthuysen, een grachtenpand in de beroemde ‘gouden bocht’ van de Herengracht, en raakte daar zo door geïnspireerd dat het de aanzet was tot een nieuwe roman.

Deze roman, History of a Pleasure Seeker, verscheen in 2011 bij Random House en werd bijzonder goed ontvangen in de pers; in hetzelfde jaar verscheen de Nederlandse vertaling bij De Bezige Bij onder de titel De geschiedenis van een genotzoeker.

Het is het verhaal van een charmante, intelligente jongeman, die de privéleraar wordt van de zoon van een puissant rijke familie. De jongeman is vastberaden om met hulp van de familie een weg te vinden naar de hogere klassen, maar al snel komt zijn zorgvuldig uitgedachte toekomst in gevaar.

Richard Mason werd geboren in 1977 in Johannesburg, maar verhuisde op zijn tiende met zijn ouders naar Engeland. Op zijn achttiende schreef hij zijn debuutroman The Drowning People (Verloren zielen, Spectrum 1999). Het werd een ongekend verkoopsucces: wereldwijd werden er meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht en het werd vertaald in 22 talen. In 2008 verscheen de veelgeprezen roman The Lighted Rooms, dat in Nederlandse vertaling door De Bezige Bij werd gepubliceerd onder de titel De verlichte kamers.

Fleur van Koppen

Contact

Fleur van Koppen

Programmamedewerker

[email protected]