nieuws

Letteren &cetera: een nieuwe literaire talkshow in Amsterdam

17 april 2012

Letterenfonds-directeur Pieter Steinz interviewt vanaf april iedere laatste vrijdag van de maand drie auteurs in Academisch-cultureel centrum SPUI25. Wees welkom!

Eind april start in SPUI25 in Amsterdam het nieuwe maandelijkse literaire programma: Letteren &cetera. In deze anderhalf uur durende talkshow spreekt de nieuwe directeur van het Nederlands Letterenfonds Pieter Steinz met drie schrijvers of vertalers die op verschillende manieren door het fonds gesteund zijn. In de eerste aflevering, op vrijdagmiddag 27 april a.s. zijn schrijvers Stephan Enter, Maartje Wortel en Tonnus Oosterhoff te gast.

De derde roman van Stephan Enter, Grip, is genomineerd voor de Gouden Uil. Het boek gaat over vier amateur-alpinisten die tijdens een reünie worden geconfronteerd met spoken uit het verleden. Een goed uitgangspunt voor een gesprek over reis- en reünieromans en over thema's als vriendschap en vergankelijkheid.

Maartje Wortel brak afgelopen jaar definitief door met haar eerste roman Half mens. Haar debuut, de verhalenbundel Dit is jouw huis werd bekroond met Anton Wachterprijs 2010. In Half mens beschrijft Wortel het leven van twee eigenzinnige loners in suggestief proza, zakelijk maar treffend in de details, omdat zoals een van haar hoofdpersonen het zegt er soms iets 'moet verdwijnen om er te zijn'.

Ten slotte in Letteren &cetera een gesprek met de P.C Hooftprijswinnaar 2012 Tonnus Oosterhoff. Bij uitgeverij De Bezige Bij verschijnt 14 mei, kort voor de uitreiking van de P.C. Hooftprijs, Hier drijft weg; een verzamelbundel inclusief dvd met al zijn (papieren en bewegende) gedichten tot nu toe. Ook zijn roman Het dikke hart wordt herdrukt. Pieter Steinz zal met Oosterhoff praten over de lichte, vervreemdende én experimentele kanten van zijn oeuvre.

Letteren &cetera vindt op vrijdag 27 april plaats van 17.00 tot 18.30 in SPUI25, Spui 25-27, 1012 WX Amsterdam. De toegang is gratis. U dient zich wel van tevoren in te schrijven via de website van SPUI25.

De volgende edities van Letteren &cetera zullen plaatsvinden op vrijdag 25 mei en vrijdag 22 juni 2012. Na een korte zomerstop wordt het programma vanaf september vervolgd.

Meer informatie

Maandelijke literaire talkshow in Spui25

Hanneke Marttin

Contact

Hanneke Marttin

Communicatiecoördinator

[email protected]