agenda

Internationaal literatuurfestival Den Haag

Writers Unlimited 2024

18-21 januari

Van donderdag 18 t/m zondag 21 januari 2024 is het Writers Unlimited internationaal literatuurfestival Festival in Den Haag. Het festival brengt schrijvers en journalisten, denkers en dichters én hun publiek samen in een jaarlijks terugkerend literatuurfestival.

Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival brengt ruim honderd schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en musici naar Den Haag tijdens de 29e editie van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2024.

Het festivalthema dit jaar is Human Voices, met aandacht voor de stem van de auteur en van het personage in gesproken, geschreven of gezongen verhalen of gedichten, en voor kunstmatige intelligentie, chatbots en ChatGPT.

Het festival vindt plaats in Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Paard, de Koninklijke Schouwburg, Theater Dakota en bibliotheken in Laak, Nieuw Waldeck, Schilderswijk en Ypenburg, op de Haagse Hogeschool en Haagse scholen voor voortgezet onderwijs.

Uitreiking Haagse Literatuurprijzen

Op de slotdag, zondag 21 januari, vindt de feestelijke uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen plaats in de Koninklijke Schouwburg. Onder andere laureaten Anjet Daanje, Tomas Lieske en Tjibbe Veldkamp - allen ondersteund vanuit het Letterenfonds - nemen hier hun prijs in ontvangst.

Voorafgaand aan de uitreiking wordt een ode gebracht aan Remco Campert (1929-2022) door artiesten als Ellen ten Damme, Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Alma Mathijsen, Mirjam van Hengel, de Zuid-Afrikaanse dichter Ronelda S. Kamfer, gitarist Corrie van Binsbergen en het Benjamin Herman Kwartet.

Meer informatie