agenda

Taal- en leesproject voor vmbo’ers uit de bovenbouw

Stap op de Rode Loper! - Leeuwarden

20 november 2023

Op 20 november vindt het jaarlijks terugkerende taal- en leesproject Stap op de Rode Loper! plaats in Leeuwarden. Vmbo-leerlingen uit de omgeving kunnen tijdens het evenement op aantrekkelijke wijze kennismaken met de letteren en met andere kunstdisciplines. Stap op de Rode Loper! wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

De leerlingen krijgen op verschillende culturele locaties in de stad de mogelijkheid deel te nemen aan kunstgerelateerde activiteiten die lezen en schrijven stimuleren. Zo hebben de leerlingen de mogelijkheid schrijvers te ontmoeten, mee te doen aan workshops poëzie, rap en striptekenen, en kunnen zij voorstellingen over verfilmde boeken bezoeken.

De locaties die meedoen zijn: Stadsschouwburg de Harmonie, Fries Museum, Fries Verzetsmuseum, Slieker Film, Neushoorn, Natuurmuseum Fryslân, Dbieb Leeuwarden, Tresoar, Afûk, Keramiekmuseum Princessehof, Tryater & Meeuw Jonge Theatermakers.

Meer informatie over Stap op de Rode Loper! in Leeuwarden en de andere edities die dit jaar in verschillende Nederlandse steden zullen plaatsvinden, is hier te vinden.