agenda

Explore the North 2023

10-26 november

Van vrijdag 10 tot en met zondag 26 november vindt in Leeuwarden het jaarlijkse festival Explore the North plaats. De festivalperiode van Explore the North bestaat dit jaar uit drie delen: het festivalhart De Stadskas (10 - 23 nov), De Broeikas (11 nov) en het festivalweekend (24 - 26 nov).

Het festivalhart De Stadskas - de grote glazen kas - opent op 10 november met de vierde editie van Hoge Woorden. Als bezoeker kun je gratis kennismaken met dit podium voor spoken word artiesten, gepresenteerd door Marrit Jellema en in samenwerking met City of Literature.

Op 11 november vindt de vijfde editie van De Broeikas plaats in De Westerkerk en De Stadskas. Het kunstenfestival voor en door jonge makers uit Noord-Nederland. Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar via debroeikasfestival.nl. Het eerste programma bestaat uit o.a. Karel, Loupe, Caya Emmelkamp, Douwe Dijkstra, Aramis Arinze, Mees van Rijswijk en meer.

Tot slot eindigt de festivalperiode met een weekend vol onontdekte kunst: van horror-hip-hop tot literaire dansmoves en van jonge woordkunstenaar tot elektronicapioniers. Bekijk hier het programma dat tot zover bekendgemaakt is, waaronder Boyband, De Literaire Boyband, Sophie Straat, Rachika Nayar, Coby Sey, Nynke Laverman, Andrea Belfi en Someone.

Meer informatie