agenda

Maurice van E.M. Forster

Schwob-leesclub + film

27 september 2023

Schwob organiseert in samenwerking met uitgeverij Nieuw Amsterdam op woensdag 27 september een leesclub rondom het boek Maurice van E.M. Forster. De leesclub is onder leiding van Boekencurator Corina Maduro en vindt plaats in het Vertalershuis in Amsterdam. De vertaler van deze klassieker, Lucie van Rooijen is ook aanwezig om te vertellen over haar werk. Na afloop van de leesclub wordt de verfilming uit 1987 van regisseur James Ivory vertoond in De Uitkijk.

Maurice is de meest persoonlijke roman van E.M. Forster, geschreven in 1914 maar pas na zijn dood in 1970 gepubliceerd. Maurice Hall is een bevoorrechte jongeman die zich steeds meer aangetrokken voelt tot mannen, in een tijd waarin dat strafbaar was. Hij ontdekt de liefde als student op Cambridge met Clive en valt later voor de ‘eenvoudige’ jachtopziener Alec, maar durft hij ook openlijk voor deze liefde te kiezen? Deze klassieker verschijnt nu opnieuw inclusief voorwoord van Splinter Chabot.

De nieuwe uitgave van Maurice ligt vanaf ongeveer woensdag 14 september in de boekhandel. Bestel het direct bij je favoriete boekwinkel, zodat je op tijd kunt beginnen met lezen. Mocht je het al eerder willen of moeten hebben, mail naar [email protected], voor een vooruitexemplaar.

De leesclub begint om 17:30 uur. Tickets voor de leesclub en de film zijn € 12,50.

Meer informatie