nieuws

Ananda Serné resident bij Jan van Eyck Academie

3 mei 2023

Ananda Serné verblijft in het kader van het talent­ontwikkelings­programma van het Letterenfonds in de maanden mei, juni en juli als writer in residence aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers.

Serné nam recent deel aan twee korte residenties op Spitsbergen, waar wetenschappers onderzoek doen naar organismen die in extreme omstandigheden kunnen overleven. Tijdens haar werkperiode aan de Jan van Eyck zal ze verder onderzoek doen naar dit materiaal, dat de basis zal vormen voor haar tweede roman.

Ananda Serné

Ananda Serné (1988) is een Nederlands beeldend kunstenaar en schrijver. Ze bracht haar jeugd door op het vrachtschip van haar ouders op de waterwegen van Europa, en tegenwoordig is ze gevestigd in Noorwegen. Haar korte verhalen werden gepubliceerd op onder andere De Fusie en De Internet Gids. Vorig jaar verscheen bij Cossee haar debuutroman Nachtbloeiers, over een samenleving die worstelt met slapeloosheid.

Eerder verbleven onder anderen Lieke Marsman, Niña Weijers, Wytske Versteeg, Joost de Vries, Basje Boer, Maarten van der Graaff, Nina Polak en Jente Posthuma als writer in residence op de Jan van Eyck Academie. De schrijversresidentie wordt georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met de Jan van Eyck Academie.

Meer informatie