agenda

There is a poem for that!

Poetry International Festival

9-11 juni

In het weekend van 9 t/m 11 juni 2023 vindt in LantarenVenster en Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam de 53e editie van het Poetry International Festival plaats. Het festival is sinds 1970 een vrijplaats voor zowel poëzie- als taalliefhebbers en biedt een programma met gevestigde dichters en internationale, vernieuwende talenten. Het thema van dit jaar is There’s a poem for that!

Deelnemende internationale dichters zijn tot nu toe onder andere Claudia Rankine, Kei Miller, Justin Perez, Ada Limón, Rachel Long, Signe Gjessing en Paul Tran. Uit Nederland zullen onder andere Ingmar Heytze, Simone Atangana Bekono, Ester Naomi Perquin en Erik-Jan Harmens aanwezig zijn. In de aanloop naar het festival worden er meer dichters bekendgemaakt. Houd voor de nieuwste informatie de website van Poetry International in de gaten.

Poetry International ontvangt een subsidie van het Nederlands Letterenfonds via de regeling vierjarige subsidies 2021-2024.

C. Buddingh’-prijs

Op zondag 11 juni wordt de 36ste C. Buddingh’-prijs uit tijdens het feestelijke uitreikingsprogramma op het Poetry International Festival. De prijs voor het beste poëziedebuut van het jaar gaat naar Alara Adilow, Laura Broekhuysen, Babeth Fonchie Fotchind of Astrid Haerens.

Links