agenda

Tiele-dag

21 april 2023

Op vrijdag 21 april vindt in de KB in Den Haag de Tiele-dag plaats. Een middag met onder andere lezingen, de uitreiking van de Tiele-scriptieprijs en een borrel na afloop. De middag wordt georganiseerd door de Tiele-Stichting.

Dat boeken waarde hebben als kennisdragers staat buiten kijf. Maar hoe claim je als auteur die kennis in een tijd zonder wettelijk auteursrecht? Waarom is juist een schaapherder gekozen om zowel geleerde als praktische kennis te verspreiden? En hoe verwerk je kennis effectief tot een bruikbaar handboek voor studenten? Het antwoord op deze vragen hoor je tijdens de Tiele-dag op vrijdag 21 april, wanneer Nina Geerdink (Tiele-fellow 2022), Andrea van Leerdam (Tiele-fellow 2022) en Dieter Cammaerts (Tiele-scriptieprijswinnaar 2020) spreken over de resultaten van hun boekhistorisch onderzoek.

Tijdens de middag maak je ook kennis met de Tiele-fellows van dit jaar en wordt de winnaar van de Tiele-scriptieprijs 2022 bekendgemaakt. Toegang is gratis, maar meld je wel van tevoren aan via info@tiele-stichting.nl. De Tiele-dag vindt plaats in de Aula van de KB (Den Haag, Prins Willem-Alexanderhof 5).

Praktische informatie

  • Locatie: Koninklijke Bibliotheek, Den Haag, aula
  • Datum: vrijdag 21 april 2023
  • Tijd: 13.30 tot 16.30
  • Meer informatie via de site van de Tiele-stichting