agenda

Doornroosje, Nijmegen

Wintertuinfestival

10 april 2023

Op tweede paasdag, maandag 10 april, vindt in poppodium Doornroosje in Nijmegen het jaarlijkse Wintertuinfestival plaats. Het festival is dit jaar geïnspireerd op het fenomeen ‘solastalgie’: heimwee hebben naar een plek die zo ingrijpend veranderd is dat je hem niet meer als thuis herkent.

In de verschillende concertzalen, het café, de loading dock en kleedkamers vinden diverse programmaonderdelen plaats. Deelnemende auteurs zijn onder andere Adriaan van Dis, Ellen Deckwitz, Marjolijn van Heemstra, Clarice Gargard, Gijs Wilbrink, Joost Oomen, Marcia Luyten, Lisa Weeda en Nikki Dekker.

In aanloop naar het Wintertuinfestival op 10 april vinden er vanaf 21 maart op diverse plekken in Nijmegen, Arnhem én online diverse evenementen plaats, waaronder workshops, filmvertoningen, open repetities en podcastopnames. Kijk voor een volledig overzicht op de site van Wintertuin.

De volledige line-up is hier te bekijken. Meer actuele informatie over de programmering, en de ticketverkoop, is te vinden op de website van het festival.

Het Wintertuinfestival wordt georganiseerd door Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Wintertuin wordt door het Nederlands Letterenfonds ondersteund via de regeling Vierjarige subsidies 2021-2024.