nieuws

Toekenningen 2022/2

Digitale literatuur

7 februari 2023

In de tweede ronde en laatste van 2022 zijn vijf aanvragen ontvangen in het kader van de regeling Digitale literatuur. Hiervan zijn er drie gehonoreerd en twee afgewezen. In totaal werd € 45.080 toegekend.

Aanvragen voor podcastproducties worden alleen ondersteund als er duidelijk sprake is van vernieuwing.

Aan de volgende aanvragers is een subsidie verleend:

Theatergezelschap Club Lam met The Graces: aan de hand van acht filmclips van één minuut ontspint zich op Instagram en TikTok een online verhaal met historische vrouwenfiguren. Maar schijn bedriegt: hoewel de vrouwen zo uit de schilderijen van Rubens (1577-1640) lijken te komen, zijn ze helemaal van deze tijd wanneer ze actuele fenomenen als femicide en het heersende schoonheidsideaal bespreken. The Graces is geïnspireerd op Club Lams nieuwste toneelstuk Rubens Meisjes dat december 2022 in première ging. Met o.a. Marloes IJpelaar die ook het script schreef, Ayla Çekin Satijn, Ella Kamerbeek en Deniz Campinar.
website
 

Stichting Scoop met Visual Poetry: een zestal stop motion animatiefilms met poëtische teksten van rapper en spoken word kunstenaar Fresku. Visual Poetry zal niet alleen te zien zijn op de socials, maar is ook de stuwende kracht achter een literaire stop-motion workshop op scholen waarbij jongeren zelf een stop motion gedicht maken. Stichting Scoop is gespecialiseerd in mediakunst-projecten en werkt hierbij al jaren succesvol samen met haar vaste uitvoerder De Animatiebus.
website en website
 

Foto: RijkswaterstaatStichting Hi-Lo Art met Baken Afsluitdijk: zes literair-muzikale snelwegverhalen waarbij de omgeving van de Afsluitdijk en de omliggende zee een rol spelen in de luisterervaring. De verhalen in de app zijn dan ook alleen te beluisteren tijdens de 32 km lange autorit en houden rekening met daglicht, rijrichting en rijsnelheid. Baken Afsluitdijk maakt deel uit van een keten van kunstwerken (bakens) rondom de Waddenzee. De productie is in handen van Sacha Bronwasser, Peter van Hoof, Maire Haverkort, e.a. Voor Baken Afsluitdijk koppelden ze zes componisten aan zes auteurs – Ellen Deckwitz, Auke Hulst, Joost Oomen, Marion Pauw, Sholeh Rezazadeh en Jowi Schmitz.
website
 

Nieuwe aanvragen voor digitale literatuur dienen uiterlijk op maandagavond 9 oktober 2023 te zijn ontvangen door het Letterenfonds. Het is aan te raden (ruim) van tevoren contact op te nemen met Suzanne Meeuwissen, s.meeuwissen@letterenfonds.nl.

Aanvraagformulier en meer informatie over de regeling Digitale literatuur

Suzanne Meeuwissen

Contact

Suzanne Meeuwissen

Subsidiespecialist

[email protected]