agenda

Spreekuur voor debutanten

8 februari 2023

Ben je literair schrijver en ben je onlangs gedebuteerd? Dan voldoe je wellicht aan de voorwaarden voor het aanvragen van een beurs voor het schrijven van je tweede boek. Als je dit jaar voor het eerst een aanvraag wil indienen en hier vragen over hebt, kun je deze - live of online - voorleggen tijdens het spreekuur op woensdag 8, dinsdag 14 februari of woensdag 15 februari 2023. Aanmelden kan tot en met vrijdag 3 februari. De aanvragen zelf dienen uiterlijk woensdag 15 maart 2023 te zijn ingediend.

Als je na 1 januari 2020 gedebuteerd bent met een literair boek en voor dat debuut een contract afsloot dat voldoet aan de voorwaarden van het Modelcontract GAU/Auteursbond, kun je waarschijnlijk voor een subsidieaanvraag voor het schrijven van je tweede boek. De deadline voor het indienen van een eerste aanvraag valt dit jaar op woensdag 15 maart.
In deze ronde kunnen ook schrijvers die aan hun hun derde literaire boek gaan werken, een aanvraag indienen. Ook zij zijn zijn uiteraard welkom op het spreekuur. Alle informatie over de regeling en het aanvraagformulier vind je hier: Projectsubsidies voor publicaties.

Heb je na het lezen van de regeling en het aanvraagformulier nog vragen, bijvoorbeeld over het werkplan of andere onderdelen van de aanvraag? Of wil je gewoon even checken of je alles goed hebt begrepen? Meld je dan per mail aan voor een van deze dagen, en geef aan of je een voorkeur hebt voor online (via Teams) of live op het Letterenfonds:
- woensdag 8 februari (hele dag) - dinsdag 14 februari (middag) - woensdag 15 februari (hele dag, alleen online)

Stuur je aanmelding voor het spreekuur uiterlijk op vrijdag 3 februari naar Raoul Markaban. Na ontvangst van de aanmeldingen wordt een rooster gemaakt: je ontvangt op maandag 6 februari een mailtje met een uitnodiging en tijdstip voor het gesprek. De gesprekken duren maximaal twintig minuten.

Uiteraard kun je ook altijd mailen met vragen over het aanvraagformulier of de -procedure.

Raoul Markaban

Contact

Raoul Markaban

Subsidiespecialist

[email protected]