agenda

Museum Kranenburgh, Bergen

Schrijversloopje met Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutte

25 januari 2023

Op woensdag 25 januari geven schrijvers Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutte een persoonlijke rondleiding door Museum Kranenburgh. Zij wonnen en werken deze maand in het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (Noord-Holland), de schrijversresidentie van het Bert Schierbeekfonds.

Naast de maandelijkse rondleidingen door medewerkers van het Kranenburgh museum, geven ook bekende schrijvers gratis lunchrondleidingen door het museum. Tijdens een zogenoemd Schrijversloopje verzorgen de schrijvers een rondleiding door het museum waarin zij reflecteren op de tentoonstelling en vertellen over hun bijzondere verblijf in Bergen. Het eerste Schrijversloopje van 2023 vindt plaats op woensdag 25 januari.

Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutten

Bibi Dumon Tak (1964) is bekend van non-fictie boeken voor kinderen. De boeken gaan veelal over dieren en de natuur, zoals haar doorbraak Het Koeienboek (2001) en het meer recente De Eik was hier (2021). Met haar bijzondere oeuvre heeft zij in 2018 de Theo Thijssenprijs gewonnen. Jan Paul Schutten (1970) is ook kinderboekenschrijver, en schrijft tevens – en vooral – non-fictie. Schutten heeft net als Dumon Tak meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Griffel in 2014 voor Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel.

Schrijversloopjes

Het Schrijversloopje bestaat sinds 2017 en is een samenwerking tussen Museum Kranenburgh, het A. Roland Holstfonds en het Nederlands Letterenfonds. Tijdens deze rondleidingen wordt er een brug geslagen tussen kunst en literatuur. Museum Kranenburgh is daar de uitgelezen plek voor gezien de geschiedenis van Bergen als kunstenaarsdorp van zowel beeldend kunstenaars als schrijvers en musici.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich om 11:00 uur melden aan de balie van Museum Kranenburgh. Deelname is gratis, naast een geldig entreebewijs voor het museum.

Links