agenda

Theater Perdu, Amsterdam

Eindpresentatie Slow Writing Lab VII

20 januari 2023

Op vrijdag 20 januari vindt in theater Perdu in Amsterdam de eindpresentatie plaats van Slow Writing Lab 2022. Het afgelopen jaar heeft de zevende lichting van dit talentontwikkelingsprogramma de ruimte gekregen om hun schrijverschap te ontwikkelen. Niet het eindproduct, maar het experiment stond centraal. Tijdens de avond wordt de veelheid aan verhalen, gedichten en overwegingen gedeeld middels fragmenten uit het werk van de deelnemers. Aan het eind van de avond is er een publicatie mee naar huis te nemen.

De deelnemers van het Slow Writing Lab 2022 zijn Zanyar Aziz, David Huyghe, Anne Bosveld, Betül Sefika, Elianne van Elderen, Jan Wester, Julia de Dreu, Karim Ellouta, Sam Hoeck, Suehaylee Vergouwen, Tamar Berends en Melissa Knollenburg.

Over het Slow Writing Lab

Nederland kent (nog) geen masteropleiding creatief schrijven. Om de kloof tussen onderwijs en beroepspraktijk te verkleinen zijn het Nederlands Letterenfonds, Literair Productiehuis Wintertuin en de HBO-schrijfopleidingen ArtEZ (Creative Writing), Gerrit Rietveld Academie (afdeling Beeld en Taal) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Writing for Performance) een uniek samenwerkingsverband aangegaan. Samen richtten ze in 2015 het Slow Writing Lab op. Het biedt een select aantal jonge schrijvers een omgeving waarin ze hun talent op creatief en professioneel gebied kunnen ontwikkelen.

Sindsdien is aan een aantal organisaties buiten de kunstvakopleidingen gevraagd om een talent voor te dragen; voor 2022 waren dat Poetry Circle en El Hizjra. Dit jaar sloten ook twee Vlaamse kunstvakopleingen aan: Conservatorium Antwerpen en RITCS Brussel. Zij selecteerden ieder één schrijftalent uit hun alumnipool. Vast partner vanuit België is hiervoor Literatuur Vlaanderen.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 20 januari
  • Tijd: 19.00 inloop, 19.00 start, 20.45 start borrel
  • Locatie: theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
  • Prijs: gratis

Zie ook