agenda

The World According to Cusk & Literaire focus: Oekraïne

Winternachten festival

12 maart 2023

Op zondag 12 maart vinden er in het Theater aan het Spui twee Winternachten-programma’s plaats: The World According to Cusk en Literaire focus: Oekraïne. Een middag met Canadese schrijver Rachel Cusk en een avond over Oekraïense literatuur.

Rachel Cusk

De Canadese auteur Rachel Cusk gaat in gesprek met de Nederlandse schrijver Niña Weijers. Het interview wordt omlijst door voordracht uit Cusks oeuvre door actrice Jacqueline Blom en optredens van zangeres Meral Polat. In de theaterfoyer volgt een naprogramma met minicolleges door Ianthe Mosselman en Fleur Speet, en met boekverkoop en signeren.

Rachel Cusk, een van de bekendste hedendaagse Engelstalige schrijvers, schreef onder meer de non-fictieboeken A Life’s Work (2001), Aftermath (2012) en Coventry (2019) en romans als Arlington Park (2006), de Outline-trilogie (2014-2018, in Nederlandse versie getiteld Contouren, Transit en Kudos) en Second Place (2021).

Literaire focus: Oekraïne

Ruim een jaar na de Russische invasie in Oekraïne maken auteurs uit Oekraïne en auteurs met een post-sovjet achtergrond een balans op en zoeken antwoorden op vragen over de rol van schrijf- en dichtkunst in tijden van oorlog. Hoe leg je verslag van een invasie die nog niet voorbij is? Wat kunnen fictie en poëzie betekenen voor een natie waarvan de soevereiniteit bedreigd wordt?

Met de auteurs Aleksandr Skorobogatov, Stanislav Aseyev en Sasha Marianna Salzmann. Het programma is ontwikkeld door Lisa Weeda.

Tussen de twee programma’s is een diner. Beide programma’s zijn Engels gesproken of getolkt. De voordrachten zijn in de schrijftaal maar kunnen in Engelse vertaling worden gevolgd op een projectiescherm in de zaal.

Praktische informatie

  • Tijd: 14:30 tot 17:00 en 19.30 tot 22.00
  • Locatie: Theater aan het Spui, Zaal 1, Den Haag
  • Kosten: t/m 5 februari: € 12 per programma of € 20 voor een dagkaart, daarna € 15 resp. € 25.
  • Tickets zijn verkrijgbaar via de site van Writers Unlimited

Winternachten wordt georganiseerd door Writers Unlimited. Writers Unlimited ontvangt van het Nederlands Letterenfonds een subsidie via de regeling vierjarige subsidies 2021-2024.