agenda

Thema: Vriendschap

Poëzieweek 2023

26 jan-1 februari

Van 26 januari tot en met 1 februari 2023 loopt de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Thema van dit jaar is Vriendschap: ‘Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.’

Traditiegetrouw gaat de Poëzieweek van start op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2022. Gedurende de week worden er verschillende activiteiten georganiseerd om dichtkunst te vieren en te promoten. Het gevarieerde programma, bestaand uit grote en kleine poëzie-activiteiten, is in te zien op de site van de Poëzieweek.

Miriam Van hee en Hester Knibbe

Het Poëziegeschenk wordt dit jaar geschreven door de Vlaamse Miriam Van hee en de Nederlandse Hester Knibbe. In het dagelijks leven zijn deze dichters decennialang goede vrienden. Het Poëziegeschenk, getiteld Er staat te gebeuren is vanaf Gedichtendag te bemachtigen in deelnemende boekhandels. Lezers krijgen dit boekje cadeau bij aankoop van een gedichtenbundel ter waarde van ten minste € 12,50.

Poëziegeschenk

Partners

De Poëzieweek 2023 is een samenwerking van Poëziecentrum met Stichting Poëzieclub/Awater, Iedereen Leest, Stichting Lezen, Poetry International, De Schrijverscentrale, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CPNB, Noordwoord, Koninklijke Bibliotheek Nederland, Perdu, CANON Cultuurcel, School der Poëzie, Probiblio, Dichter des Vaderlands België, Dichter des Vaderlands Nederland, de Taalunie, Antwerpen Boekenstad, Boekhandels Vlaanderen, Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Prijs de Poëzie, Creatief Schrijven, Poetry Circle Nowhere en Passa Porta.

Links