agenda

Winternachten, Den Haag

Haagse literatuurprijzen

12 februari 2023

Op zondag 12 februari vindt in Theater aan het Spui in Den Haag een speciaal programma plaats ter ere van de winnaars van de Haagse literatuurprijzen: Marion Bloem, Dominique De Groen, Donald Niedekker en Marjan Slob.

De prijswinnaars lezen voor uit hun werk. Daarnaast worden ze geëerd met een laudatio door een speciale gast. Op het programma staan optredens van onderzoeksjournalist en programmamaker Sinan Can, singer-songwriter LUWTEN, dichter Obe Alkema en film- en tv-producent Kaja Wolffers, zoon van Marion Bloem.

Tijdens dit feestelijke programma vindt ook het eerste officiële optreden plaats van de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag. Die wordt benoemd op Nationale Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023, uit de Haagse middelbare scholieren die de lessenserie Jonge stadsdichter-scholenwedstrijd volgden.

De prijswinnaars Marion Bloem, Donald Niedekker, Dominique De Groen en Marjan Slob ontvangen respectievelijk de Constantijn Huygens-, F. Bordewijk-, Jan Campert- en J. Greshoff-prijs uit handen van Saskia Bruines, wethouder van Financiën, Cultuur en Economie van Den Haag. De literaire prijzen van de gemeente Den Haag worden jaarlijks toegekend door de Jan Campert-stichting.

Praktische informatie

  • Tijd: 14.30 tot 17.30
  • Locatie: Theater aan het Spui, Zaal 1, Den Haag
  • Kosten: € 12, vanaf 6 februari € 15. Jeugd t/m 30 jaar/CJP € 7,50
  • Tickets via de site van Writers Unlimited

Dit programma is samengesteld door Jet Steinz voor Writers Unlimited en Literatuurmuseum Den Haag in samenwerking met de Jan Campert-stichting. De presentatie wordt verzorgd door Hassnae Bouazza. Writers Unlimited ontvangt van het Nederlands Letterenfonds een subsidie via de regeling vierjarige subsidies 2021-2024.