nieuws

Regeling Stage Cultuur Inclusief verlengd

6 december 2022

Culturele organisaties kunnen gebruikmaken van platform Stage Cultuur Inclusief voor het plaatsen van vacatures voor stage- en startersplekken. Het platform is bedoeld om de instroom van divers talent te bevorderen. Stage Cultuur Inclusief is een initiatief van de zes Rijkscultuurfondsen, en is recentelijk verlengd tot 1 november 2023.

Veel studenten en starters zijn op dit moment op zoek naar een stageplek in de culturele sector. Voor studenten met een migratieachtergrond is het vaak moeilijk om een plek te veroveren, terwijl het een verplicht onderdeel is van hun opleiding. Stage Cultuur Inclusief stimuleert instellingen om leerplekken in te vullen met divers talent. Sollicitaties lopen via het platform, waarna de meest passende kandidaten worden doorgestuurd zodat de organisatie zelf de eindselectie kan maken. Daarnaast kan de organisatie een financiële bijdrage aanvragen.

Via het platform kunnen culturele instellingen kosteloos:

  • vacatures plaatsen;
  • een voorselectie van stagiair(e)s ontvangen via het platform;
  • advies krijgen over matching en D&I.

Na een geslaagde match, via het platform, kan een culturele instelling (drie keer) een aanvraag doen voor een financiële bijdrage van maximaal € 1000 per ingevulde vacature. Aan het plaatsen van de vacature zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig om een account aan te maken op het platform, via deze link.

Meer informatie over Stage Cultuur Inclusief en de subsidieregeling SCI is te vinden op www.stagecultuurinclusief.nl.

Voor vragen, stuur een mail naar info@stagecultuurinclusief.nl.

Het stage- en startersplatform Stage Cultuur Inclusief is mogelijk gemaakt door Het Nederlands Letterenfonds, Mondriaan Fonds, Nederlands Filmfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.