nieuws

Open Oproep

Herdenkingsjaar Slavernijverleden

6 december 2022

Tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt extra aandacht besteed aan het slavernijverleden: een belangrijk, pijnlijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis. In het kader van het herdenkingsjaar stelt de Rijksoverheid budget beschikbaar voor activiteiten en initiatieven die een bijdrage leveren aan het herdenken en vieren van de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden.

Mensen met een beroepspraktijk in de disciplines beeldende kunst, erfgoed, creatieve industrie, letteren, podiumkunsten of cross-overs tussen deze disciplines kunnen een bijdrage aanvragen bij de Open Oproep Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ook kan worden aangevraagd namens een bibliotheek, archief of organisatie in bovengenoemde disciplines. Er kan tussen de € 5.000 tot € 75.000 worden aangevraagd.

Online informatiebijeenkomst

Op dinsdag 13 december van 19.00 tot 20.00 uur (Nederlandse tijd) organiseert het Mondriaan Fonds een online informatiebijeenkomst over de open oproep Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Tijdens de bijeenkomst wordt meer verteld over de oproep en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Voor meer informatie en aanmelden voor de informatiebijeenkomst, zie de website van het Mondriaan Fonds.

Voor participatieve activiteiten waarbij de deelnemers actief betrokken zijn, is een apart budget beschikbaar, deze regeling opent rond half januari 2023 bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.