agenda

Verhalen van Amsterdam Festival

15-17 december 2022

Van donderdag 15 t/m zaterdag 17 december vindt de tweede editie van het Verhalen van Amsterdam Festival plaats. Dit jaar in Tuindorp Oostzaan, Slotermeer en aan de Noordoever van de Sloterplas. Buurtbewoners, begeleid door professionals en coaches op het gebied van storytelling, vertellen hun verhalen over de buurt. Wat maakt de buurt voor hen tot een speciale plek en wat houdt hen bezig?

Het Verhalen van Amsterdam Festival is een onderdeel van een reeks projecten van Storytelling Centre waarbij het delen van verhalen, diversiteit en ontmoeting centraal staan. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de stad Amsterdam bestaat uit de verhalen van haar inwoners. Deze zijn een belangrijk onderdeel van het DNA van de stad,’ aldus Arjen Barel, directeur van Storytelling Centre. ‘Daarom zijn wij constant op zoek naar die verhalen; verhalen die Amsterdammers verbinden en verrassen. Verhalen waar we in kunnen meevoelen of verhalen waardoor we kunnen leren over elkaar.’

Het Storytelling Centre wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Projectsubsidies literaire en literatuur-educatieve activiteiten.

Praktische informatie

15 December: ‘Verhalen uit Tuindorp Oostzaan’, Het Zonnehuis, 20:00
16 December: ‘ID\Club: Jong talent uit Slotermeer’, Cultuurhuis de Vlugt, 20:00
17 December: ‘Stemmen van de Noordoever’, New Metropolis, 15:00

Links