agenda

Storytelling Festival Nijmegen

15-17 december 2022

Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 december vindt in theater LUX en de Thiemeloods het Storytelling Festival Nijmegen plaats. Het Storytelling Festival, dat al vijftien edities lang in Amsterdam plaatsvindt, maakt voor de tweede keer een uitstapje naar Nijmegen. Acteurs en verhalenvertellers van over de hele wereld delen hun verhalen met het publiek. Het thema van deze editie is Desire.

Het festival presenteert toonaangevende binnenlandse en buitenlandse vertellers en geeft ruimte aan talent. Artistiek uitgangspunt is het presenteren van een zo groot mogelijke diversiteit aan vertellers en verhalen, waarbij het belangrijk is dat de vertellers zich met hun verhalen verhouden tot de hedendaagse samenleving.

Met het oudste bekende verhaal uitgevoerd door Daniël van der Duim en Studio Hartebeest en storytelling van o.a. Jacqueline Korevaar, Sinead O’Brien, Naomi Namutebi, Sipan Sezgin Tekin, Céline Vermeulen en Sahand Sahebdivani.

Het Storytelling Festival wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Projectsubsidies literaire en literatuur-educatieve activiteiten.

Links