nieuws

El Hizjra Literatuurprijs 2022 uitgereikt

8 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober zijn de winnaars van de 31e El Hizjra Literatuurprijs bekendgemaakt. Tijdens een feestelijk evenement in het Muziekgebouw aan ‘t IJ werd de prijs overhandigd aan de twee winnaars Karim Ellouta (poëzie) en Alara Adilow (proza).

Karim Ellouta (1996) is een spoken word artiest, dichter en studeert aan de hogeschool Rotterdam om leraar maatschappijleer te worden. Sinds 2018 vormt de podiumkunst een stabiel thuis voor zijn gedachten die bewegen tussen werelden van opgroeien, het nu (dunya), het hiernamaals (akhirah) en het hebben van zowel de Nederlandse als Egyptische nationaliteit. Onder de naam Benzokarim betrad hij podia als Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen en Mooie Woorden. Karim is deelnemer aan het Slow Writing Lab 2022, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Letterenfonds.

Alara Adilow (1988) is dichter en auteur van Somalische afkomst. De in april dit jaar verschenen debuutbundel Mythen en Stoplichten, wordt beschreven als rauw en beeldend, over gender, queerness en het lichaam te willen ontvluchten. In 2022 ontving Alara een debutantenbeurs van het Nederlands Letterenfonds voor het schrijven van een eerste verhalenbundel.

Talentontwikkelhuis El Hizjra wordt structureel ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.