agenda

Podium Mozaïek, Amsterdam

Great Granate Gala

16 december 2022

Op vrijdag 16 december vindt in Podium Mozaïek het Great Granate Gala plaats, de grootse jaarafsluiting van het programma Words That Matter 2022, georganiseerd door Stichting Granate. Het Great Granate Gala staat in het teken van de Vrouwelijke Dichter.

De avond is gevuld met poëzie, dans en muziek. Ook dragen dertig vrouwelijke dichters een kort gedicht voor. Dit kan uit hun eigen werk zijn of een gedicht van een andere vrouwelijke dichter. Het Great Granate Gala is geïnspireerd door het literaire werk van de Perzische dichter Attar (1145-1221): “De samenspraak van vogels”. In het gedicht komen alle vogels ter wereld samen om te beslissen wie hun soeverein zal zijn. De wijste van allemaal suggereert dat ze de legendarische Simorgh moeten vinden.

Granate Prijs

Ter ere van het tienjarige jubileum van Granate wordt tijdens deze avond de eerste Granate prijs uitgereikt. De prijs besteedt aandacht aan een belangrijk element van een poëziebundel: de titel. Granate Prijs is een geldprijs en wordt uitgerekt aan de drie beste titels uit poëziebundels die in 2022 zijn uitgegeven.

Het evenement duurt van 19:30 tot 22:30. Tickets kosten € 17,50.

Het Words That Matter-programma van Granate wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Projectsubsidies literaire en literatuur-educatieve activiteiten.

Links