nieuws

Open oproep

A.R. Holsthuis 2023

6 oktober 2022

“Hoe prettig en hoe rustig, hoe fijn je hier kunt werken, en hoe heerlijk het is om ’s ochtends vroeg of juist aan het eind van de dag naar het strand te fietsen en daar wat tijd door te brengen”, zo noteerde schrijver Martijn Simons aan het eind van zijn werkmaand in het Roland Holsthuis. Ook in 2023 is het voor literaire auteurs, voor dichters, schrijvers, vertalers en illustratoren mogelijk het Roland Holsthuis in Bergen (NH) gedurende een kalendermaand te huren als werkplek. Heeft u belangstelling? U kunt uw verzoek tot uiterlijk woensdag 2 november 2022 aanstaande aan het Letterenfonds mailen.

foto Adriaan Roland Holsthuis

Meer informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voorwaarden en de aanmeldprocedure. Ook vindt u daar verslagen van eerdere tijdelijke bewoners. Voor verdere vragen over de aanmeldprocedure kunt u contact opnemen met Xenia van Diest.

Open dag

Op zondag 30 oktober 2022 vindt de jaarlijkse open dag plaats in het voormalige woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst in Bergen. Tussen 11.00 en 17.00 kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het huis. Arjen Fortuin, Martijn Simons en Ronit Palache verbleven eerder dit jaar als tijdelijk bewoner in het huis aan de Nesdijk en dragen op deze open dag voor uit eigen werk. Het precieze programma is te vinden op de website van het Roland Holst Fonds.

Adriaan Roland Holsthuis

Sinds 2002 is het voor schrijvers, dichters en literair vertalers mogelijk het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (NH) gedurende een kalendermaand te huren als werkplek. Dit historische pand, het voormalige woonhuis van de dichter, wordt door het Bert Schierbeekfonds gehuurd van de Stichting A. Roland Holst Fonds. Het Bert Schierbeekfonds biedt schrijvers, dichters en literair vertalers de mogelijkheid om een maand te wonen en te werken op deze literair-historisch unieke locatie tegen een gereduceerd tarief. Het huis wordt steeds per kalendermaand verhuurd. Ieder jaar wordt één kalendermaand gereserveerd voor de door de Lezersjury geselecteerde winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs. Het verblijf is primair gericht op het voltooien van nieuw literair werk in wording. Daarnaast worden ieder jaar in samenwerking met Museum Kranenburgh door een aantal van de in Bergen residerende auteurs een rondleiding door het museum verzorgd.

Zie ook: