nieuws

Nieuwe subsidieregeling

Makers buiten het boek

7 oktober 2022

Het Letterenfonds stimuleert de kwaliteit en diversiteit van nieuwe literatuur in het Nederlands, Fries en Papiaments. Voor het schrijven of vertalen van literaire boeken in vele genres waren er al projectsubsidies. Nu kun je ook een projectsubsidie aanvragen als maker van nieuwe literatuur buiten het boek: van performance tot podcast en van spoken word tot virtual reality. De projectsubsidie biedt tijd, ruimte en middelen om nieuw werk te maken. Als je wilt kun je daarnaast een deel van het bedrag besteden aan je professionele ontwikkeling.

Er kan doorlopend worden aangevraagd. Als je de beurs krijgt, gaat het altijd om € 10.000. Lees voordat je de aanvraag indient altijd eerst de regeling en het aanvraagformulier goed door. Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met het Nederlands Letterenfonds.

De nieuwe subsidieregeling Makers buiten het boek is een pilotregeling en loopt van oktober 2022 tot en met 30 september 2023 - of stopt eerder als het budget op is.

Lees op deze website onder Subsidies alles over de voorwaarden en de mogelijkheden binnen de pilotregeling Makers buiten het boek.