nieuws

Hebban Debuutprijs voor Koen Caris

14 september 2022

De debuutroman Stenen eten van Koen Caris won op 10 september de Hebban Debuutprijs 2022. Caris nam de award in de Chocoladefabriek in Gouda in ontvangst, samen met een cheque van 1.000 euro. Daarnaast wordt er een promotiecampagne voor het winnende debuut gestart op Hebban.nl ter waarde van 2.500 euro.

‘Een prachtig vervreemdend en uiterst krachtig verhaal, geschreven over verlies, schuldgevoelens, verliefdheid en groepsdruk’, aldus de eindjury, bestaande uit Hebban-recensent Anne Oerlemans, bibliotheekdirecteur Erna Staal (Bibliotheek Gouda), boekverkopers Gerben de Bruijn (Post Scriptum), Laurie Vedder (Boekhandel Roodbeen), Lianne Enkhuizen (The Base Bookspace), Marloes de Vree (Het Paard van Troje), Annette Jongen (Schiedams Boekhuis), Elianne Nijborg (Godert Walter) en Monique Hurkmans (Kramer & Van Doorn) en sponsor Maarten Kooijman (Looplabb Amsterdam).

Voor de Hebban Debuutprijs kozen ruim honderd lezers uit de Hebban-community uit de longlist van vijftien boeken de vijf titels voor de shortlist. Een professionele eindjury selecteerde vervolgens Stenen eten als het beste debuut.

Koen Caris ontving op basis van Stenen eten (Atlas Contact) onlangs een projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds voor het schrijven van zijn tweede roman.

Zie ook