agenda

Boekenweek van Jongeren 2022

Scholen: nu inschrijven voor Literatour februari 2023

16 sep-31 oktober 2022

Vrijdagavond 16 september start de Boekenweek van Jongeren met een feestelijk programma in het Literatuurmuseum in Den Haag. In die week kunnen jongeren in bibliotheken, boekhandels en op scholen het Boekenweekgeschenk ophalen, 3PAK. Hierin staan dit jaar bijdragen van de schrijvers Daan Heerma van Voss, Chinouk Thijssen en Gershwin Bonevacia.

Scholen kunnen tijdens en na de Boekenweek van Jongeren met korting een schrijversbezoek boeken voor de Literatour in februari 2023. Een team van 20 bekende schrijvers staat in de startblokken om tijdens De Literatourweek, van 13 t/m 17 februari 2023, langs 100 scholen in Nederland te toeren. Daar gaan ze met leerlingen van vmbo, havo, vwo en mbo van 14 t/m 18 jaar in gesprek over het lezen en schrijven van boeken. Auteursbezoeken dragen bij aan de leeslust van scholieren, blijkt uit onderzoek. Dus een uitgelezen kans om daar op uw school aan mee te doen. Inschrijven kan van maandag 19 september tot en met maandag 31 oktober 2022 op de website van de Schrijverscentrale.

Van, voor en door jongeren

De Boekenweek van Jongeren bestaat sinds 2015. Toen heette deze nog de Boekenweek voor Jongeren. Tegenwoordig helpen jongeren mee met de organisatie. Via sociale media, groepsinterviews en enquĂȘtes denken zij na over bijvoorbeeld vormgeving en het Boekenweekgeschenk. Om hun rol te erkennen, is de naam veranderd in Boekenweek van Jongeren.

Over de Boekenweek van Jongeren

Literatour wordt financieel ondersteund door het Nederlands Letterenfonds. De Boekenweek van Jongeren is een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Lezen en de Schrijverscentrale. NBD Biblion maakt de campagne mede mogelijk. Er zijn veel partners die de Boekenweek ondersteunen: de lesmethode Talent en Taalblokken van Malmberg, CJP, Stichting De Versterking, Fonds 21, de deelnemers van de VriendenLoterij en de KB.

Meer informatie over Literatour