agenda

Crossing Border Festival, Den Haag

Uitreiking Europese Literatuurprijs 2022

5 november 2022

Op zaterdag 5 november, tijdens het Crossing Border festival in Den Haag, vindt de feestelijke uitreiking van de winnaar van de Europese Literatuurprijs 2022 plaats. De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die het voorgaande jaar in Nederlandse vertaling is verschenen.

De winnaar van de Europese Literatuurprijs 2022 is de Nocilla-trilogie, geschreven door Agustín Fernández Mallo, vertaald uit het Spaans door Adri Boon (Koppernik). Mallo en Boon ontvangen de prijs uit handen van juryvoorzitter Manon Uphoff. Tickets voor het evenement zijn gratis en hier te reserveren.

Over de prijs

De Europese Literatuurprijs bekroont het beste hedendaagse Europese literaire fictiewerk dat in het voorgaande jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Zowel de schrijver als de vertaler van het winnende werk wordt geëerd; de schrijver ontvangt € 10.000 en de vertaler € 5.000.

De Europese Literatuurprijs is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds, Academisch-cultureel centrum Spui25, weekblad De Groene Amsterdammer en Athenaeum Boekhandels. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lira Fonds, de De Lancey & De La Hanty Foundation en het Nederlands Letterenfonds.

Meer lezen