agenda

Crossing Border Festival, Den Haag

The Chronicles

2-5 november 2022

The Chronicles is het jaarlijks terugkerende residentie-project van Crossing Border voor getalenteerde auteurs én vertalers. Tijdens het festival, van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 november, schrijven de auteurs openhartig over hun bevindingen. Tegelijkertijd gaan de vertalers aan de slag en krijgt het publiek dezelfde dag de vertalingen gepresenteerd. De vertalers die meedoen staan aan het begin van hun literaire carrière en laten tijdens het festival zien dat zij snel te werk kunnen gaan, maar met behoud van de kwaliteit.

De schrijvers die dit jaar meedoen zijn:
Mauk Westerman Holdijk (NL), Hanan Faour (NL), Fríða Ísberg (IS), Anne Louïse van den Dool (NL) en Sheena Patel (UK).

De vertalers die dit jaar meedoen zijn:
Bo-Elise Brummelkamp (NL/UK), Hannalore Daudeij (NL), Irene de la Torre Perelló (ES), Laura Molenaar (NL) en Sofiane Boussahel (FR).

Van iedere schrijver zijn uiteindelijk vijf festivalverhalen te lezen; één vooruitblik-verhaal (half oktober), dan drie festivalverhalen (3-4-5 november) en een slot-verhaal een week na het festival. Alle verhalen hebben een relatie met het Crossing Border programma.

Op zaterdag 5 november zijn de Nederlandse auteurs en vertalers van The Chronicles live te bewonderen tijdens het Crossing Border festival. Naast de verhalen die zij daar gaan schrijven en vertalen worden zij samen bevraagd over hun boeken, over debuteren, vertalen, de literaire wereld en meer. Moderator: Jelko Arts.

The Chronicles wordt georganiserd door het Vertalershuis Amsterdam / Nederlands Letterenfonds in samenwerking met Crossing Border. Aan het programma is een masterclass literair vertalen gekoppeld in samenwerking met de Master Literair vertalen van de Universiteit Utrecht en de Master in het vertalen van de KU Leuven.

Meer informatie en tickets zijn te vinden op de site van Crossing Border.