agenda

Biografie Theo van Doesburg in Spui25, Amsterdam

Presentatie ‘Ik sta helemaal alleen’

28 september 2022

Op woensdag 28 september wordt in Spui25 in Amsterdam de biografie Ik sta helemaal alleen gepresenteerd, waarin Hans Renders en Sjoerd van Faassen het leven en werk van Theo van Doesburg belichten. Op deze namiddag gaan Lien Heyting en Wies van Moorsel in gesprek met beide biografen. U kunt dit programma gratis bijwonen, maar reserveren is noodzakelijk.

Theo van Doesburg

Theo van Doesburg (1883–1931) was behalve beeldend kunstenaar onder andere criticus, tijdschriftredacteur, architect, romanschrijver en dichter. Als redacteur van De Stijl, het tijdschrift dat hij in 1917 met Piet Mondriaan en andere geestverwanten had opgericht, kwam hij in contact met iedereen die er in het modernistische Europa toe deed. Ik sta helemaal alleen, waarvoor de auteurs talloze archieven in Europa en Amerika raadpleegden, belicht alle kanten van het veelzijdige leven van Van Doesburg. De biografie verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij.

Onze link

Hans Renders, hoogleraar geschiedenis, en Sjoerd Faassen, cultuurhistoricus, ontvingen voor het schrijven van Ik sta helemaal alleen eerder een biografie- en een reisbeurs van het Nederlands Letterenfonds.

Zie ook