nieuws

Aan de slag voor divers talent!

Stage Cultuur Inclusief

18 mei 2022

Culturele organisaties kunnen vanaf 15 mei 2022 gebruikmaken van platform Stage Cultuur Inclusief voor het plaatsen van een of meer vacatures voor stage- en startersplekken. Het platform is bedoeld om de instroom van divers talent te stimuleren. Sollicitaties lopen via het platform waarna de meest passende kandidaten worden doorgestuurd zodat de organisatie zelf de eindselectie kan maken. Daarna kan de organisatie een financiële bijdrage aanvragen van maximaal € 1.000 per ingevulde vacature.

Aan het plaatsen van de vacature zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig om een account aan te maken op het platform, via deze link: https://www.stagecultuurinclusief.nl/vacature-plaatsen/.

Het stage- en startersplatform Stage Cultuur Inclusief is mogelijk gemaakt door de rijkscultuurfondsen Nederlands Letterenfonds, Mondriaan Fonds, Nederlands Filmfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten. Het ministerie van OCW heeft extra middelen beschikbaar gesteld aan de zes rijkscultuurfondsen voor specifieke arbeidsknelpunten. Als onderdeel daarvan is geld gereserveerd voor de instroom van jong en divers talent.

Meer informatie over de werkwijze van Stage Cultuur Inclusief en de bijbehorende subsidieregeling is te vinden op de website www.stagecultuurinclusief.nl.

Vragen kunnen per mail gestuurd worden aan [email protected].

beeld SCI Schrijf je nu in