agenda

Dieren geven hun kijk op de wereld van nu

Het beest in ons

4 juni 2022 - 15 januari 2023

Vanaf 4 juni opent de tentoonstelling Het beest in ons in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Vijfentwintig bekende auteurs verplaatsten zich in een van de dieren uit de museumcollectie, en gaven hen letterlijk en op papier een stem. In verschillende monologen laten de dieren zich uit over actuele uitdagingen in de mensenwereld, zoals het milieuprobleem, migratie, en veranderende omgangsnormen. De tentoonstelling komt tot stand met ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds.

Het beest in ons

In de tentoonstelling, ontworpen door het Rotterdamse ontwerpbureau Studio Spass, staan bezoekers oog in oog met de geconserveerde dieren uit de collectie van het museum en horen ze de monologen die zijn ingesproken door Rotterdammers van verschillend pluimage. De monologen zijn verzorgd door Ahmed Aboutaleb, Özcan Akyol, Abdelkader Benali, Mohammed Benzakour, Hanna Bervoets, Gershwin Bonevacia, Alex Boogers, Hugo Borst, Paulien Cornelisse, Babs Gons, Sanneke van Hassel, Marjolijn van Heemstra, Raoul de Jong, Wilfried de Jong, Tim Kamps, Ernest van der Kwast, Maike Meijer, Eva Meijer, Ester Naomi Perquin, Elvin Post, Jelle Reumer, Bibi Dumon Tak, Elfie Tromp, Selm Merel Wenselaers en Tommy Wieringa.

Het beest in ons - het boek

De geschreven monologen zijn tevens gebundeld in het boek Het beest in ons, dat door Matthijs Immink voorzien werd van foto’s van de dieren uit de museumcollectie. Het boek is verschenen bij Trichis, en is verkrijgbaar in de museumwinkel van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, in landelijke boekhandels en online.

Het beest in ons

Meer informatie

De tentoonstelling Het beest in ons is van 4 juni 2022 t/m 15 januari 2023 te zien. Meer informatie over de tentoonstelling, het boek en de ticketverkoop is te vinden op de website van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.