nieuws

twee SponsorRingen

Readification dubbel bekroond

12 april 2022

Het project Readification is voor de tweede keer bekroond, nu met twee SponsorRingen: brons in de categorie Maatschappij en goud in het specialisme Innovatie. Readification zet een combinatie van games en verhalen in om jongeren weer aan het lezen te krijgen. Vorig jaar ontving het initiatief, dat is ontwikkeld door de Leescoalitie, NBD Biblion en gameontwikkelaar Ubisoft, al een bronzen LEFfie Award.

In 2021 lanceerden De Leescoalitie (Stichting Lezen, CPNB, Stichting Lezen en Schrijven, het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, de bibliotheken (de Koninklijke Bibliotheek en Vereniging van Openbare Bibliotheken) en het Nederlands Letterenfonds) en gameontwikkeaar Ubisoft gezamenlijk het initiatief Readification - een nieuwe vorm van leesbevordering waarin populaire games en hun fictieve werelden de basis vormen voor nieuwe verhalen. Auteurs als Margje Woodrow en Ronald Giphart schreven speciale teksten voor het project, die zich afspeelden in de wereld van de game Assassin’s Creed Valhalla. Het initiatief bleek succesvol: van de bijna 100.000 lezers was ruim 90 procent positief over de combinatie game en verhaal.

Verder onderzoek onder de doelgroep van jongeren tussen de 15 en 18 jaar, waarvoor 212 jongeren werden gevraagd om de Ubisoft Special-app te downloaden en de verhalen te lezen, wijst uit dat een meerderheid van hen verwacht meer van dit soort verhalen te gaan lezen wanneer die op deze manier worden aangeboden.

Vier op de tien jongeren zeggen door de verhalen gestimuleerd te worden meer te gaan lezen. 34 procent van de jongeren denkt ook meer papieren boeken te gaan lezen.

foto prijsuitreiking

SponsorRing

De winnaars van de SponsorRingen zijn op maandagavond 11 april live bekendgemaakt en uitgereikt. De SponsorRing is de vakprijs voor beste sponsorcases die jaarlijks wordt uitgereikt in vier categorieën: Sport, Cultuur & Entertainment, Media en Maatschappij. Nieuw dit jaar zijn de vijf specialismen waarin gouden prijzen worden uitgereikt: creativiteit, innovatie, PR-inhaker, business case en sponsorplatform.

Zie ook

Readification beeld