nieuws

Duitse boekenpodcast over Nederlandstalige literatuur

Kopje Koffie #7: Gerda Blees

4 april 2022

Te gast in de zevende aflevering van Kopje Koffie, de Duitse boekenpodcast over Nederlandstalige literatuur: Gerda Blees. Op het kantoor van het Letterenfonds in Amsterdam gaat zij met Bettina Baltschev in gesprek over de totstandkoming van haar debuutroman Wij zijn licht (Podium, 2020), die werd bekroond met De Boekhandelsprijs en de European Union Prize for Literature. In januari dit jaar verscheen het boek in het Duits bij uitgeverij Zsolnay, onder de titel Wir sind das Licht, in vertaling van Lisa Mensing.

Wij zijn licht

Tijdens een zomernacht sterft Liesbeth, een van de bewoners van de woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: zij spoorden Liesbeth aan om te stoppen met eten, en te leven van lucht en liefde. Vijfentwintig voorwerpen vertellen vanuit hun perspectief over dit drama.

Aan Baltschev vertelt Blees over haar eigen ervaringen met het leven met huisgenoten, en hoe ze inspiratie opdeed voor haar debuutroman.

Kopje Koffie is te luisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music en Deezer, en via de site van het Nederlands Letterenfonds.

Kopje Koffie

De Nederlandse Ambassade in Berlijn en het Nederlands Letterenfonds produceren in samenwerking met Literatuur Vlaanderen en de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen de nieuwe boekenpodcast Kopje Koffie, voor Duitstalige lezers en luisteraars. Nederlandse auteurs met een nieuwe vertaling in het Duits komen aan het woord en vertellen over hun werk en schrijven.

Meer informatie