nieuws

Duitse boekenpodcast

Kopje Koffie #6: Tobi Lakmaker

24 maart 2022

In de zesde aflevering van Kopje Koffie, de Duitse boekenpodcast over literatuur uit de Lage Landen, schuift Tobi Lakmaker aan. Met Bettina Baltschev heeft hij het over zijn roman De geschiedenis van mijn seksualiteit, die onlangs in de Duitse vertaling van Christina Brunnenkamp, onder de titel Die Geschichte meiner Sexualität, verscheen bij Piper Verlag.

De geschiedenis van mijn seksualiteit

Sofie, een jonge, Amsterdamse vrouw, vertelt over haar chaotische leven, waarin de zoektocht naar haar identiteit en seksualiteit centraal staat. Dit levert een fris en ontwapenend verslag op over de ruimte tussen vrouwelijkheid en mannelijkheid.

In het gesprek met Baltschev vertelt Lakmaker over zijn baan als pizzabakker, en doet hij verslag van relaties met zowel mannen als vrouwen. Ook hebben de twee het over literatuur, filosofie en voetbal. Daarnaast komt het sterven van Lakmakers moeder aan bod. Zij werd begraven op zijn 25ste verjaardag, wat voor hem een afscheid en een nieuw begin in één betekende.

Kopje Koffie is te luisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music en Deezer, en via de site van het Nederlands Letterenfonds.

Kopje Koffie

De Nederlandse Ambassade in Berlijn en het Nederlands Letterenfonds produceren in samenwerking met Literatuur Vlaanderen en de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen de nieuwe boekenpodcast Kopje Koffie, voor Duitstalige lezers en luisteraars. Nederlandse auteurs met een nieuwe vertaling in het Duits komen aan het woord en vertellen over hun werk en schrijven.

Meer informatie