agenda

Ondersteuning auteurs van tweede of derde literaire boek middels regeling Projectsubsidies voor publicaties

Spreekuur startersronde

8-15 februari 2022

Heb je als schrijver één of twee literaire titels op je naam staan? Kijk dan eens of je voldoet aan de voorwaarden voor het aanvragen van een beurs voor het schrijven van je volgende boek. Auteurs die een aanvraag willen indienen en hier vragen over hebben, kunnen deze voorleggen tijdens het startersspreekuur. Er zijn twee dagen waarvoor je je kunt inschrijven: dinsdag 8 februari of donderdag 15 februari. Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 februari.

Schrijvers tweede boek

Ben je na 1 januari 2020 gedebuteerd met een literair boek en sloot je voor dat debuut een modelcontract af met een reguliere uitgeverij? Dan voldoe je waarschijnlijk aan de voorwaarden om een subsidie aan te vragen voor het schrijven van je tweede literaire boek. De deadline voor het indienen van die aanvraag is dit jaar op dinsdag 15 maart. Meer informatie over de regeling en het aanvraagformulier vind je hier: Projectsubsidies voor publicaties.

Schrijvers derde boek

Ook auteurs die twee boeken op hun naam hebben staan kunnen aanvragen in de startesronde. Hun deadline voor het indienden van de aanvraag valt, net als bij de debutanten, op dinsdag 15 maart. Meer informatie over de regeling, en het aanmeldformulier, zijn hier te vinden.

Spreekuur startersregeling

Heb je na het lezen van de regeling en het aanvraagformulier nog vragen, bijvoorbeeld over het werkplan of andere onderdelen van de aanvraag? Meld je dan aan voor een kort online gesprek op dinsdag 8 februari of op locatie bij het Letterenfonds op dinsdag 15 februari. Je kunt je hiervoor tot en met vrijdag 4 februari aanmelden door een mailtje te sturen naar Raoul Markaban (Raoul Markaban). Geef in de mail aan welk moment je voorkeur heeft. Na ontvangst van de aanmeldingen wordt een rooster gemaakt, je ontvangt op maandag 7 februari een mailtje met een uitnodiging voor het gesprek. De gesprekken duren maximaal twintig minuten.

In het kort:

  • Online spreekuur startersregeling: dinsdag 8 februari;

  • Spreekuur startersregeling op locatie bij het Letterenfonds (Nieuwe Prinsengracht 89, 1018 VR Amsterdam): dinsdag 15 februari;

  • Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 februari door te mailen naar Raoul Markaban (Raoul Markaban).

Aanvragers kunnen uiteraard ook altijd mailen met vragen over het aanvraagformulier of de -procedure.

Raoul Markaban

Contact

Raoul Markaban

Subsidiespecialist

[email protected]