nieuws

Brontalen: Deens, Fins en Zweeds

Intensieve cursus literair vertalen

28 mei 2013

Het Expertisecentrum Literair Vertalen organiseert dit jaar voor vertalers uit het Deens, Fins en Zweeds in het Nederlands een Intensieve Cursus Literair Vertalen, en wel van van 4 t/m 8 november 2013 in Antwerpen. De cursussen Deens en Fins zijn gericht op beginnende professionals; bij het Zweeds gaat het om een masterclass.

Voor toelating vindt een selectie plaats, onder meer op grond van een proefvertaling en een motivatie waaruit de ambitie voor een literaire vertaalloopbaan blijkt. Belangstellenden dienen zich voor 1 juli a.s. aan te melden. De proefvertalingen moeten tussen 1 juli en 15 augustus 2013 worden gemaakt.

Het programma omvat intensieve praktische vertaalworkshops in de middagen, voor de drie doeltalen apart. Tijdens de workshops wordt gewerkt aan vertalingen die de deelnemers van tevoren hebben voorbereid. Daarnaast zijn er in de ochtenduren algemene lezingen en forumgesprekken in het Nederlands voor alle deelnemers tezamen. De vertaaldocenten zijn zelf vertaler.

Meer informatie over de cursus en de aanmeldprocedure vindt u in dit document (pdf) of via de website van het Expertisecentruum Literair Vertalen te Utrecht.