nieuws

Duitse boekenpodcast over Nederlandstalige literatuur

Kopje Koffie #5: Marente de Moor

10 januari 2022

In de vijfde aflevering van de Duitse boekenpodcast over Nederlandstalige literatuur schuift schrijfster Marente de Moor aan, die met Bettina Baltschev in gesprek gaat over de recente vertaling van haar roman Foon. Het boek verscheen in de herfst van 2021 onder de Duitse titel Phon bij Hanser Literaturverlage, in een vertaling van Bettina Bach.

Foon

Zoƶlogenpaar Nadja en Lev leeft samen in de uitgestrekte bossen van Rusland. Een mysterieus geluid maakt dat de verhoudingen tussen het stel op scherp komen te staan. In het gesprek met Bach vertelt De Moor over hoe ze op het idee kwam voor deze psychologische roman, over haar persoonlijke verhouding tot Rusland, waar ze lange tijd woonde en werkte, en de verschillende motieven die het verhaal rijk is.

Kopje Koffie is te luisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music en Deezer, en via de site van het Nederlands Letterenfonds.

Kopje Koffie

De Nederlandse Ambassade in Berlijn en het Nederlands Letterenfonds produceren in samenwerking met Literatuur Vlaanderen en de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen de nieuwe boekenpodcast Kopje Koffie, voor Duitstalige lezers en luisteraars. Nederlandse auteurs met een nieuwe vertaling in het Duits komen aan het woord en vertellen over hun werk en schrijven.

Meer informatie