nieuws

Literaire talkshow, nu online

Letteren Live #17

20 december 2021

Te gast in de zeventiende (en tevens laatste) aflevering van Letteren Live, de literaire talkshow van het Letterenfonds, SPUI25 en het Parool: Anne Eekhout, Chris Keulemans en Adri Boon.

In aflevering 17 (december 2021) - tevens de laatste uitzending van Letteren Live - gaat Marjolijn de Cocq in gesprek met Anne Eekhout over het internationale succes van haar nieuwe roman Mary (De Bezige Bij), gebaseerd op twee cruciale periodes uit het leven van Frankenstein-auteur Mary Shelley.

Chris Keulemans draagt voor uit zijn boek Gastvrijheid – over gastvrijheid, als kunst en als eerste levensbehoefte(Jurgen Maas).

“Ik weet niet of ik haar had gemogen, maar ik had haar zeker willen kennen.” Dat zegt Adri Boon, vertaler van het werk van de Braziliaanse schrijfster Clarice Lispector, over de soms behoorlijk dwingelanderige brieven die ‘de sfinx van Rio de Janeiro’ schreef aan haar zussen – nu ook door hem vertaald en gebundeld als Mijn lievelingen in de Privé-domeinreeks (De Arbeiderspers). Hij spreekt over deze nieuwe vertaling met Gina van den Berg.

Letteren Live

Letteren Live is een literaire talkshow van het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. In elke editie staan twee nieuwe boeken, twee gesprekken met een schrijver of vertaler centraal. Daarnaast is er een column of een voordracht.

De video’s mogen vrijelijk gedeeld worden door boekhandels, uitgeverijen en anderen die literatuur graag mee onder de aandacht brengen. U kunt deze downloaden of de insluitcode (embed code) kopiëren via het YouTube-kanaal van het Letterenfonds.

Eerdere uitzendingen zijn te bekijken op het YouTube-kanaal van het Letterenfonds, of op de speciale Letteren Live-webpagina.