nieuws

Duitse boekenpodcast

Herman Koch te gast in Kopje Koffie

24 november 2021

Na Arnon Grünberg, Judith Fanto en Charlotte Van den Broeck is Herman Koch te gast in Kopje Koffie, de Duitse boekenpodcast over Nederlandse en Vlaamse literatuur. Bettina Baltschev gaat met Koch in gesprek over Finse dagen, dat recent in het Duits is vertaald door Christiane Kuby en Herbert Post voor KiWi.

Finnische Tage

In Finse dagen (Ambo|Anthos) vertelt Herman Koch over zijn tijd als negentienjarige in de uitgestorven bossen van Finland. Welke rol speelde zijn Finse verblijf in zijn verdere leven, en in zijn schrijverschap? En: zijn de Finnen echt zo verslaafd aan koffie? Ook op deze vragen gaat Koch in het Kopje Koffie-gesprek over Finnische Tage nader in.

Luister de aflevering op de site van het Letterenfonds, SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsAmazon Music en Deezer .
 

Kopje Koffie

De Nederlandse Ambassade in Berlijn en het Nederlands Letterenfonds produceren in samenwerking met Literatuur Vlaanderen en de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen de nieuwe boekenpodcast Kopje Koffie, voor Duitstalige lezers en luisteraars. Nederlandse auteurs met een nieuwe vertaling in het Duits komen aan het woord en vertellen over hun werk en schrijven.

Meer informatie