nieuws

Open oproep

Bellevue Junior Schrijvers

18 november 2021

Vanaf januari 2022 start het talentontwikkelingstraject Bellevue Junior Schrijvers, waarin jonge talenten tussen de 16 en 23 jaar oud de kans krijgen een half seizoen lang workshops toneelschrijven te volgen, en samen voorstellingen te bezoeken. Ze werken toe naar eigen toneelteksten, die door professionele acteurs zullen worden gespeeld tijdens een eindpresentatie. Aanmelden kan tot en met zondag 12 december aanstaande door twee opdrachten in te sturen.

Bellevue

Onder leiding van toneelschrijfster van toneelschrijver Sanne Schuhmacher (bekend van haar werk voor de gezelschappen BonteHond, NTJong, MAAS TD e.v.a.) volgen de jongeren dertien lessen, en bezoeken ze twee theatervoorstellingen. Deze bijeenkomsten vinden plaats in de periode januari 2022 tot en met juni 2022. Op zondag 26 juni zullen de resultaten van het talentontwikkelingstraject worden gepresenteerd. Bellevue Junior Schrijvers wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds.

Praktische informatie

  • Voor wie? Bellevue Junior Schrijvers is voor iedereen tussen de 16 en 23 jaar oud die zich verder wil ontwikkelen als toneelschrijver. Misschien als springplank richting een opleiding, of als startpunt van een zelfstandige praktijk.
  • Wanneer en waar? De lessen vinden plaats in de periode januari 2022 tot en met juni 2022, vanuit Theater Bellevue, Leidsekade 90 in Amsterdam. De lessen vinden in de avonduren plaats.
  • Wat zijn de kosten? De kosten voor deelname zijn € 125 per persoon.

Aanmelden

Voor dit project geldt een selectieprocedure: - Neem een filmpje op van 1 tot 1,5 minuut waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom je mee wilt doen aan Bellevue Junior Schrijvers
- Kies een van onderstaande drie foto’s, en schrijf geïnspireerd op deze foto een (toneel)tekst tussen de 150 en 400 woorden. Dat kan in elke schrijfvorm: een monoloog, een dialoog, een gedicht, spoken word etc. De tekst kan echt iets met de foto te maken hebben, maar het kan ook dat de foto puur een startpunt is om te beginnen met schrijven.
- Stuur beide opdrachten vóór maandag 13 december per mail naar [email protected]. Filmpjes graag via www.wetransfer.com. Je krijgt dan voor maandag 20 december per mail te horen of je aangenomen bent.

Foto 1

Bellevue

Foto 2

Bellevue

Foto 3

Bellevue

Meer informatie